De gezelligste camperclub van Nederland

Kunstweek langs de Rijn 2021

Kunstweek langs de Rijn 2021

Kunstweek langs de Rijn 2021

In juni kun je een week met Wim Pon mee om te genieten van kunst langs de Rijn.

De kunst- en cultuurreis langs de “Niederrhein” begint in het kunstenaarsstadje Diepenheim waar we ontvangen worden met een welkomstdrankje en een maaltijd. Op het programma staat verder een excursie naar het atelier en beeldentuin van Anton ter Braak, wat een van de deelnemers de uitroep ontlokte: “Wat een werk voordat zo’n bronzen beeld klaar is”. Verder kun je de Zes kastelen-route fietsen of een bezoek brengen aan het stadje.

De volgende dag rijden we via twee museum-kastelen (Ruurlo en/of Anholt) en naar Xanten Onderweg kun je nog het pelgrimsstadje Kevelaer bekijken met z’n vele kerken en de Gedachtniskapel.

In het centrum van Xanten kun je van een heerlijke “gut Bürgerliche” maaltijd genieten om ’s avond op de camping lekker uit te buiken. De volgende dag fietsen we weer naar Xanten, alwaar we onder leiding van uw reisbegeleider een dag lang zullen amuseren en leren op het terrein van de Romeinse stad Colonia Ulpia Traiana uit het begin van de jaartelling. Nog lang na het vertrek van de Romeinen lagen de ruïnes van de ‘spookstad’ onaangeroerd. Toen men in de middeleeuwen stenen huizen begon te bouwen, werden de resten als steengroeve gebruikt. In de 19e eeuw begonnen geïnteresseerde burgers van Xanten met het onderzoek van de Romeinse stad. In 1935 begon het Rheinische Landesmuseum in Bonn een groot archeologisch onderzoek, waarbij onder andere de funderingen van het amfitheater werden blootgelegd. In 1972 werd met de eerste systematische opgravingen begonnen. Korte tijd later kon met de eerste reconstructies gestart worden. In het voorjaar van 1977 werd het eerste deel van het archeologisch park voor bezoekers opengesteld.  ’s Avonds maken we voor de liefhebbers een fietstocht rond de twee meren (Südsee en Nordsee) die over zijn gebleven na het afscheiden van de Rijn.

De volgende dag, op weg naar de volgende camping Lörick- Dússeldorf, reizen we naar het “Museum Inzel Hombroich”, een volgend hoogtepunt van de kunst- en cultuurreis. Hier gebruiken we ook de lunch. die bij de toegangsprijs is inbegrepen ’s Middags rijden we door naar de camping. Deze ligt de uiterwaarden van de Rijn tegenover Düsseldorf. Nog buiten de “Umwelt-zone”. Dit i.v.m. de oudere diesels.

Als je nog puf hebt, fietsen we naar aan de overkant onder een prachtige bomenlaan naar de brug waar we de Rijn oversteken met uitzicht op de hoge zendmast, der Rheinturm.  Een kaart is gratis verkrijgbaar bij de receptie.

De Königsallee (ook wel Kö) genoemd van Düsseldorf hoort tot één van de chicste winkelstraten van Europa. Het is een prachtige boulevard met aan weerszijden impressionante gebouwen waarin de bekendste en meest luxueuze modemerken gevestigd zijn. Maar we komen natuurlijk vooral voor de kunst.

Zo herbergt het K20 museum, gelegen aan de Grabbeplatz, vooral kunst die dateert uit de 20ste eeuw. De werken uit de eerste helft van de 20ste eeuw zijn vooral van Europese makelij. Het museum herbergt kunst van verschillende bekende schilders als Henri Matisse, Pablo Picasso, Andy Warhol en Piet Mondriaan. Daarnaast wordt een groot deel van de collectie ook gevormd door surrealistische kunst van onder andere Paul Klee en Julius Bissier. Het museum zelf heeft een zwarte granieten gevel en is daarom erg goed herkenbaar. Er zijn altijd actuele tentoonstellingen, zoals die van Ai Weiwei tijdens de reis van 2019

Het K21 museum, gelegen aan de Stäandehausstraße, herbergt dan weer hoofdzakelijk hedendaagse kunst vanaf de jaren ‘80. Dit museum is gevestigd in het Ständehaus, een Italiaans palazzo dat dateert uit het einde van de negentiende eeuw. Dit gebouw werd tot 1988 gebruikt als parlementsgebouw van de deelstaat Nordrhein-Westfalen. Het museum is gevuld met werken van kunstenaars als Tomás Saraceno, Alexander Calder, Susan Philipsz en fotografische werken van onder andere Andreas Gursky en Thomas Ruff.

Evenement Eigenschappen

Startdatum 07-06-2021 12:00
Einddatum 13-06-2021 16:00
Max. Campers 1
Ingeschreven 1
Sluitingsdatum 24-05-2021
Kosten volgt
Max. aantal campers 15
Min. aantal campers 12
Honden mits aangelijnd
Fietsen altijd makkelijk
Reisbegeleider(s) Wim Pon

Aanvullende mogelijkheden

Opties
Alleenstaande

Kies dit voor een single

(echt)paar

kies dit voor een (echt)paar