De gezelligste camperclub van Nederland

Fietsen door de achterhoek

Fietsen door de achterhoek

Fietsen door de achterhoek

Winterswijk en omgeving ontdekken

Vrijdag 28 mei 2021

Vakantiepark Twee Bruggen zal de uitvalsbasis zijn voor een wandeling door Winterswijk en een schitterende fietstocht rondom deze plaats.

Het vakantiepark biedt alles voor de verwende kampeerder, van overdekt zwembad tot sportfaciliteiten.

I.v.m. de nog steeds heersende Corona en de onzekerheid, wordt het programma enigszins aangepast.

We waren voornemens een aantal uitstapjes en een etentje gezamenlijk te ondernemen, maar helaas zijn we nu gedwongen dit optioneel aan te bieden.

 

 

 

Op vrijdagmiddag om 14.00 uur is er de mogelijkheid tot een begeleide wandeling langs historische en interessante punten van Winterswijk. We moeten meerdere gidsen inhuren omdat er maar een beperkt aantal personen per gids mee mogen Optioneel kun je aangeven of je mee wilt.

De Schoppe, het uitstekende restaurant op de camping, biedt de mogelijkheid tot afhaalmaaltijden. Na inschrijving ontvang je een kleine menukaart waaruit je je afhaalmaalrijd kunt kiezen.

 

Tips:

  • Wij beschikken over diverse fietstochten, o.a. langs Berenschot’s watermolen, gelegen op een idyllisch plekje en waar de lunch gebruikt kan worden of een lunchpakket kan worden afgehaald. Verder langs de Olliemölle, nog zo’n fotogeniek plekje.
  • Bezoek aan Villa Mondriaan museum: Museumkaartbezoek/tickets vooraf zelf te reserveren via de website: villamondriaan.nl

           Adres: Zonnebrink 4 te Winterswijk

  • Bezoek aan de Steengroeve:

Natuurliefhebbers, geïnteresseerden in geologie, mineralen en fossielen kunnen in de Steengroeve Winterswijk volledig aan hun trekken komen. Binnen de steengroeve Winterswijk - en op vele andere plaatsen in de gemeente -  komen oude aardlagen aan of nabij het aardoppervlak voor. Vooral liefhebbers van het zoeken naar fraaie en interessante overblijfselen uit onze aardkorst krijgen bij de Steengroeve Winterswijk ruime gelegenheid. Ook kun je hier fossielen en 'Winterswijks Goud' (pyriet) vinden.

De bekendheid van de steengroeve neemt steeds verder toe sinds heel Nederland weet dat hier een broedende Oehoe zit. 

Normaal is de groeve gesloten, maar na sluitingstijd mogen wij in de werkzame groeve afdalen. Onder leiding van een gids maak je een wandeling van circa 1,5 uur en leer je meer over de historie van het coulisselandschap, de bijzondere natuurwaarden, de uitzonderlijke geologische kwaliteiten van het gebied, en de toekomstplannen rondom de steengroeve.

Informatie en kaartverkoop via de VVV Winterswijk: 0543 - 745090

  • Bezoek aan Wijngaard Hesselink, zij hebben sinds 2020 als een van de weinige Nederlandse wijngaarden een Beschermde Oorsprong Benaming "Achterhoek-Winterswijk".
    Deze kwaliteitswaarborg is hetzelfde als AOC in Frankrijk en is door de Europese Unie goedgekeurd in 2020.

Daar kan je een rondleiding krijgen en een proeverij genieten, of een heerlijk wijntje meenemen voor in de camper. Tevens kan je "effe uutbloaez’n" na de fietstocht op het terras onder het genot van koffie, thee, appelgebak, fris, bier of wijn. Indien dit weer mogelijk is. Tussen de palmen en de olijfbomen heb je mooi uitzicht op de wijngaard en wellicht kan je nog een blik werpen op eigenaar Gerard, deelnemer aan Boer zoekt vrouw.

Adres: Vredenseweg 168, 7113 AE Winterswijk,  tel.   06-41370287

Ieder doet alles op eigen gelegenheid, neem de coronamaatregelen in acht. 1,5 meter afstand houden is zeer goed mogelijk.

Adres van de camping:

Meenkmolenweg 13

7109 AH Winterswijk

 

Zondag 30 mei 2021

Na de koffie nemen we afscheid.

 

Evenement Eigenschappen

Startdatum 28-05-2021
Einddatum 30-05-2021
Max. Campers 15
Ingeschreven 13
Sluitingsdatum 22-04-2021
Kosten Staat open voor inschrijving. Kosten zijn € 45,-
Max. aantal campers 15
Min. aantal campers 12
Honden ja mits aangelijnd en buiten terrein uitlaten
Fietsen altijd makkelijk
Reisbegeleider(s) Tiny en Tom Roggekamp
Locatie winterswijk

Aanvullende mogelijkheden

Opties Prijs
rondleiding met gids, prijs = per persoon

kies dit als je met de gids mee wilt

€5,00
We gaan zelf leuke dingen doen en hebben geen gids nodig

kies dit zonder gids

€0,00
Login om in te schrijven

Locatie Kaart