De gezelligste camperclub van Nederland

Bezoek aan Urk

Bezoek aan Urk

Bezoek aan Urk

Het weekend zal plaatsvinden op Camping ’t Urkerbos, Vormtweg 9, 8321NC Urk

GPS: N 52.679800, E 5.608840.                                                                                                      

Aankomst:

Het evenement zal plaatsvinden op de camperplaats die op de camping is gesitueerd, dus niet op de camperplaats voor de camping.

Alle verharde plaatsen zijn op het gras, zodat ook rustig de luifel kan worden uitgezet.

Op de camperplaats van de camping kunnen wij gebruik maken van de douche en toiletruimtes, alle plaatsen zijn voorzien van een stroomaansluiting.

U kunt vanaf 14.00 uur aanrijden op de camping en bij de receptie aangeven dat u tot de groep van de CCN behoort. Douchekaarten ontvangt u van de reisbegeleiders die op hetzelfde camperveld staan bij de CCN vlag.

 

 

Donderdagmiddag 15 april:

Op donderdagmiddag is het mogelijk om een bezoek te brengen aan de vuurtoren van Urk. De toren is 18 meter hoog en geeft een pracht uitzicht over Urk en het IJsselmeer. Tevens is het mogelijk om een bezoek te brengen aan het Museum Het Oude Raadhuis.

Vrijdag 16 april:

 

Op vrijdagochtend bestaat de mogelijkheid om deel te nemen aan de Ginkiestocht door Urk. 

Wij wandelen dan onder begeleiding van een gids door de stegen (ginkies) op Urk en zullen dan door de gezelligste straatjes en over de pleintjes lopen en de vele bezienswaardigheden zien en de mooiste verhalen en anekdotes mogen aanhoren.

Op vrijdagmiddag is het mogelijk om een bezoek te brengen aan de visafslag. De IJsselmeervisafslag is dan om 13.45 uur open en de vis wordt door de vissers de afslag ingebracht om te wegen. Rond de klok van 14.15 uur zal de verkoop beginnen en vanaf dat moment zijn ook de toeristen welkom in de mijnzaal.

Zaterdag 17 april:

Op zaterdag bestaat de mogelijkheid om deel te nemen aan de fietstocht 11Beaufort, dit is een fietstocht van 7.3 km naar het informatiecentrum in Nagele, waar u na de koffie/thee de interessante presentatie volgt waarin u wordt meegenomen met mooie foto’s in het verhaal over de aanleg van Nederlands grootste windmolenpark.

Hierna worden de deuren voor u geopend van het windmolen experience centrum 11 BEAUFORT. U heeft vervolgens uitgebreid de mogelijkheid om op eigen tempo rond te kijken en meer te weten te komen over wind(kracht) en het windmolenpark Noordoostpolder. Als afsluiting kunt u een bezoek brengen aan de duurzame boerderijwinkel van de familie Renne. Hier vindt u (h)eerlijke streekproducten, cadeaus en een uitgebreid assortiment aan interieur- en bakartikelen. In de boerderijwinkel verkopen zij ook het rundvlees van hun Belgisch Blauwe stieren. Zij houden hun vlees zo natuurlijk mogelijk (zo krijgen zij geen antibiotica en staan zij in de zomer in de wei) en dat is duidelijk te proeven.

Windmolenpark

Alle informatie van de ochtend gaat leven tijdens de fietstocht ca. 15 km (inclusief Nagele – Urk) langs het grootste energiepark van Nederland. Laat u verwonderen over de adembenemende hoogtes en capaciteit van deze turbines. Mooie verhalen en leuke anekdotes over de bouw van het windpark zullen met u gedeeld worden en zullen u verrassen. De imposante hoogte van de molens beleeft u pas echt wanneer u op de dijk staat, op maar 100 meter afstand van de turbines. Aan de ene kant ziet u het nieuwe land, met op de voorgrond de windturbines. Aan de andere kant ziet u het water van het IJsselmeer. Ook terwijl u op de fiets zit, zijn de windturbines zeer imposant om te zien.

Viskraam

Bij voldoende belangstelling, zal er rond 18.00 uur op de camperplaats een viskraam staan, die ons de Urker visspecialiteiten kan verzorgen, zodat wij deze overheerlijke schol of kibbeling kunnen nuttigen op het buitenterrein in de beschikbare CCN tent.

Zondag 18 april:

Om 10.30 uur nemen wij onder het genot van een kopje zelf gezette koffie/thee weer afscheid van elkaar en hopen dan ook dat u evenals wij kunnen terugkijken op een geslaagd weekend op Urk.

Evenement Eigenschappen

Startdatum 15-04-2021 10:00
Einddatum 18-04-2021 11:00
Sluitingsdatum 31-03-2021 12:00
Kosten volgt
Max. aantal campers 15
Min. aantal campers 12
Honden ja mits aangelijnd en buiten terrein uitlaten
Fietsen makkelijk
Reisbegeleider(s) Tom en Tiny Roggekamp, Ruud Touwen
Locatie Urkerbos

Aanvullende mogelijkheden

Opties
Allenstaande

Kies dit voor een single

(Echt)paar

kies dit voor een (echt)paar

Locatie Kaart