De gezelligste camperclub van Nederland

Beringerzand

Beringerzand

Beringerzand

Maximaal 20 campers – i.v.m. corona geen gezamenlijke activiteiten maar wel uitgebreide omgevingsinformatie voor fiets- en wandelactiviteiten en bezienswaardigheden.

Kosten per camper per nacht:

Duo                     19,00 per nacht (all-in) x 2

Single                  18,00 per nacht (all-in) x 2

All-in betekent inclusief hond, wifi, sanitair, vuil- en schoonwater, stroom (10Amp), verblijfsbelasting, zwembad, binnenspeeltuin en midgetgolf. Let op: Binnenzwembad is met 30 graden uitermate geschikt voor mensen met artrose en of reuma

 

Prijs per weekend:

Dus: Prijs per duo = 38 euro

         Prijs per single = 36 euro

Ieder doet alles op eigen gelegenheid, neem de coronamaatregelen in acht. 1,5 meter afstand houden is zeer goed mogelijk.

Pannenkoeken kunnen in het pannenkoekenrestaurant besteld en afgehaald worden. Er is ook een restaurant voor lunch, brunch of diner

Voor meer informatie bekijk de website www.patershof.nl

adres camping:

Heide 5, 5981 NX Pannigen

 www.beringerzand.nl

 

Wat is er te doen?

We staan op de camperplaats van camping Beringerzand. Op Beringerzand ligt een fraai binnen- en buitenzwembad en midgetgolf. Als de horeca weer open mag, kun je heerlijke pannenkoeken eten in het pannenkoekrestaurant Patershof. Beringerzand ligt in een prachtige bosrijke omgeving waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen volgens het fietsenknooppuntenroutes.

Omdat er geen gezamenlijke activiteiten kunnen worden georganiseerd, hieronder een aantal mogelijkheden om er op uit te trekken.

Op wandelafstand vind je de volgende bezienswaardigheden: 
Natuurwandeling in de bossen o.a. het Fladderpad (papieren routebeschrijving krijg je van ons)
Par 3/4 golfbaan & wijndomein Kapelkeshof – 3 km

Wijn & Golfdomein Kapèlkeshof in Grashoek biedt een scala aan faciliteiten voor een puur genieten. Combineer een ontspannend golfpartijtje met een lekkere streekeigen lunch of diner en/of met een heerlijk glas wijn uit eigen gaard. Kapèlkeshof beschikt over een 21 holes golfbaan, wijngaard, wijnmakerij, gezellig restaurant en een mooi terras met uitzicht over de golfbaan. Iedereen kan na een korte golfinstructie de golfbaan op, ook zonder GVB. Voor meer informatie, kijk op www.kapelkeshof.nl

 Op fietsafstand vind je de volgende bezienswaardigheden:
 
Belford Vossenberg – 7 km

Aan de Vossenberg in Meijel staat de 22 meter hoge Belfort op historisch terrein. Beklim de toren en reis door de 4 verschillende thema’s die het gebied er omheen tekenen: turfwinning, natuur, oorlog en kunst. Voel tijdens de klim hoe de boeren de turf staken op de tiende en elfde baan. Ervaar de natuur van de Peel en haar meer dan tweehonderd vogelsoorten. Het beklimmen van het Belfort is voor iedereen het letterlijke hoogtepunt van het bezoek. Ruim 75 jaar geleden vochten op deze drassige grond soldaten voor de vrijheid van heel Nederland. Dit is nog goed te zien aan de zes bunkers naast de toren, ook wel kazematten genoemd, en deel uitmakend van de Peelraamstelling. Ga op onderzoek uit en ontdek de geschiedenis achter dit bijzondere stuk van de Peel. Voor meer info, kijk op https://belfortvossenberg.nl

Veenontginning Van der Griendt – 13 km

De hoogveenontginning in het zuiden van Nederland gebeurde door het uitgeven van kleine stukjes grond door de gemeente aan bewoners van De Peel die er hun turf staken voor eigen gebruik. Enige uitzondering is het gebied tussen Griendtsveen en Helenaveen; bezoek aan beide charmante dorpen is zeker de moeite waard. De familie Van der Griendt had al ervaring in de turfwinning en stichtte er de dorpen Griendtsveen en Helenaveen. Dit gebied lijkt op een Drentse veenontginning met vaarten en bruggetjes. Door de Peel kun je fietsen en vooral genieten, waaronder de Mariapeel en Deurnesche Peel.

Attractiepark Toverland  – 5 km

Laat je meenemen in de magie van Attractiepark Toverland. Met meer dan 30 attracties en shows voor jong en oud, beleeft iedereen in Toverland gegarandeerd een magisch mooie dag. Ook bij slecht weer is het goed toeven in het overdekte gedeelte. Attractiepark Toverland is in 2018 anderhalf keer zo groot geworden.

Korting: bij de receptie van Beringerzand kun je kortingskaarten verkrijgen, daarmee ga je nog voordeliger een dagje weg!

Voor meer informatie over Toverland, kijk op www.toverland.com

Kastelendorp Baarlo – 15 km

Het sfeervolle kastelendorp Baarlo heeft  4 kastelen (De Raay, Scheres, d’Erp en de Berckt). Vanuit het dorp gaan fiets- en wandelroutes langs de bezienswaardig-heden: de 4 kastelen, het groene hart met kasteelpark, oude watermolen en wasplaats, oude imposante boerderijen, de Maas met haar stuwcomplex, het weidse Maasdal, de uitkijktoren, fruitboomgaarden en dijken. Ook de vele kunstwerken die in het dorp zijn geplaatst, zijn het bekijken meer dan waard. Kunst van de kunstenaar Tajiri (tot zijn dood woonde in Baarlo) is ruim aanwezig. Tijdens het Internationaal Beeldhouw-symposium in 2018 zijn door 6 internatio-nale beeldhouwers 6 beelden uit natuursteen gehouwen. De beelden zijn ook opgenomen in wandelroutes. Wil je meer achtergrondinformatie over historie en/of kunst, dan staan de gidsen van de plaatselijke VVV (Grotestraat 16a) klaar om groepen rond te leiden.

Rondvaart over de Maas Steyl – 15 km

De  MaasHopper vaart over de Limburgse Maas, voornamelijk tussen Steyl en Arcen, maar verder… richting Well of verder naar het zuiden richting Roermond, hoort ook tot de mogelijkheden. De MaasHopper is een catamaran en mag tot 200 passagiers meenemen. Door de huidige corona-maatregelen is dit aantal echter beperkt door de 1,5 meter afstand. Op de MaasHopper is de benedenverdieping rolstoeltoegankelijk, waar ook een minder validentoilet aanwezig is.

Naast de MaasHopper beschikken wij ook over De MaasCruiser, dit is een van origine Fins schip uit 1990 met een gezellige en intieme ambiance. In de salon zijn 47 zitplaatsen met toegang tot de stuurhut waar de kapitein zit. Buiten is er een ruim zonnedek met picknickbanken. Dit schip wordt vooral gebruikt voor kleinere gezelschappen. Voor meer informatie, kijk op: www.maashopper.nl

Toon Kortooms museum – 14 km

Van 1918 tot 1944 heeft Toon Kortooms op deze plek gewoond, veel inspiratie opgedaan voor zijn boeken en een aantal werken geschreven. Op deze plek, het oude woonhuis van de familie Kortooms is nu een museum over de bekende schrijver. Het verhaal van o.a. Beekman & Beekman kunt u hier opnieuw beleven. In het knusse, maar overzichtelijke museum, is veel over zijn leven terug te vinden. Natuurlijk veel van zijn boeken waaronder de bestseller Beekman & Beekman, diverse manuscripten, schrijfgerei en andere curiosa. Ook is zijn oude werkkamer in ere hersteld en is er ieder half jaar een wisselexpositie over aanverwanten van Toon Kortooms. U kunt het museum bezoeken en het verhaal zelf ontdekken in de diverse vitrines, maar u kunt ook een rondleiding boeken van ongeveer 35 minuten. Voor meer info, kijk op www.toonkortoomspark.nl/museum-50

Blotevoetenpad – 14 km

Het blotevoetenpad ligt in het Toon Kortooms park.  Het pad is een ware beleving in de Peel, op alle paden kom je diverse natuurlijke ondergronden tegen die uw voeten prikkelen en als het ware masseren.. Onderweg zijn er talloze andere belevenissen te vinden, zoals uitkijktorens, evenwichtsbalken, touwbrug oversteek, wiebelbrug, moddersloot en steltlopen. Na afloop is er de mogelijkheid de voeten af te spoelen. De uitgezette route is ca. 2,5 kilometer maar is ook eenvoudig te verlengen of in te korten. Gemiddelde bezoekduur is 1 uur en 30 minuten. Entree is de hele dag geldig.

Voor meer info, kijk op www.toonkortoomspark.nl/blotevoetenpad-2

Demonstratie Turfsteken – 14 km
In het Toon Kortooms park is op een naastgelegen bosperceel een turfveldje blootgelegd waar, voor demonstraties, turf wordt gestoken. Op dit veldje staat een echte plaggenhut, een oude turfpers en er is nog een flinke laag turf te zien. De turf is tegenwoordig beschermd en is hier nog op een van de weinige plekken in Nederland te zien. Je kunt dit turfveld uitsluitend bezoeken onder begeleiding van een Turfstekers gids. Daar word je uitleg gegeven over het ontstaan van veen, de grootschalige vervening en hoe de turfstekers indertijd leefden. Beleef deze unieke demonstratie turfsteken en ervaar de noeste arbeid van vroeger. Voor prijzen en meer informatie, kijk op: www.toonkortoomspark.nl/turfsteken
Proeflokaal Speciaal bieren uit de Peel – 14 km

Ook het proeflokaal ligt in het Toon Kortooms park. In het Proeflokaal ben je van harte welkom

voor alles wat met lekker eten en drinken te maken heeft. Ook is dit dé plek voor het speciaalbier

uit de Peel, Peelreus! Je kunt er proeverijen boeken van het bier uit de Peel ‘De Peelreus’ of

diverse andere streekbieren.  Wil je meer weten, kijk op: www.toonkortoomspark.nl/proeflokaal

Streekmuseum ’t land van Peel en Maas – 6 km

Luister naar de verhalen van Peelwerkers en boeren, laat je meeslepen door sagen en legenden over rovers en kabouters en luister naar de sprookjes van de fluisterbomen bij Museum Peel en Maas. Het museum is gevestigd in voormalig klooster Kerkenboske, dat nog steeds de sfeer van weleer ademt. Elke ruimte van museum ’t Land van Peel en Maas heeft een ander thema waarbij veel aandacht is voor jonge gasten. Een bezoek loont de moeite!
Voor meer informatie, kijk op; www.museumpeelenmaas.nl

Winkelen en ontspannen in Panningen – 5 km

Zonder overdrijven kunnen we stellen dat Panningen een unieke combinatie is van dorpse gezelligheid met bijna stadse allures. Het gezellige centrum van Panningen biedt voor ieder wat wils. Hier kun je naar hartenlust winkelen, over de markt struinen, een terrasje pikken of lekker uit eten. Niet voor niets is het centrum van Panningen hét winkelhart van Peel en Maas!

In Panningen heb je ook een theater en een thuisbioscoop: www.dok6.eu

Voor meer informatie kijk op www.thuisinpanningen.nl

 

Evenement Eigenschappen

Startdatum 28-05-2021
Einddatum 30-05-2021
Max. Campers 20
Ingeschreven 13
Kosten Staat open voor inschrijving. paren € 38,-, single € 36,-
Max. aantal campers 20
Min. aantal campers 17
Honden mits aangelijnd
Fietsen makkelijk voor een boodschap
Reisbegeleider(s) Hans en Maria Witbaard
Locatie Panningen
Bijlage beringerzand.pdf

Aanvullende mogelijkheden

Opties Prijs
partner of ega

Kies dit als je met z'n 2en komt

€2,00
Ik kom aleen

Kies dit als je aleen komt

€0,00
Login om in te schrijven

Locatie Kaart